Liderul UDMR și noul program de guvernare:”Mi s-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”. REACȚII

28 ianuarie 2018, 12:12

A citit careva planul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri. Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea„, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale preluate de agenția de presă.

„Eu aş fi foarte bucuros ca mâine dimineaţă să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa”, i-a ]ndemnat Kelemen Hunor pe cei din auditoriu.

„Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe plan îndelungat”, a conchis el.

Reacție Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE:Să știți că și mie îmi place din când în când să folosesc expresii un pic mai tari așa, pentru că atunci presa este mult mai încântată și le recepționează și le redă așa, cu virgulă, dar cred că mâine UDMR-ul – n-am avut o discuție cu ei, ca să vă răspund direct, eu personal n-am avut o discuție, nu știu cum vor vota, înțeleg că mâine dimineață, luni, vor avea o reuniune la nivelul grupurilor parlamentare în care vor decide„.

Reacție Liviu Dragnea, președintele PSD: „Este foarte bine să fie critic. Programul de guvernare n-a suferit modificări importante. Deci este cam același care a fost votat”.

„Noi sperăm să ne susțină”, a subliniat Dragnea referitor la votul de învestitură.

Guvern nou, măsuri vechi. Executivul condus de Viorica Dăncilă trebuie să adopte mai multe măsuri restante din 2017

Marți, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, au avut o întâlnire cu reprezentanţii UDMR. „Vom aștepta programul de guvernare (…) Dar important este că prima dată am avut ocazia de a vorbi cu d-na Dăncilă, premier desemnat și de a asculta ce are de gând să facă mai departe dacă va primi votul de învestitură. Decizia o vom lua luni, 29, după audierile în comisiile de specialitate, la ședința grupurilor reunite, deci nu înainte de 29”, a subliniat Kelemen Hunor după discuții.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă are profilul de premier pe care UDMR să-l voteze, Kelemen Hunor a explicat: „Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la președintele Dragnea”.

„A răspuns inclusiv la chestiunile extrem de tehnice legate de agricultură și cum vede ea după 2020 politica agricolă comună, fiindcă sunt foarte multe lucruri care se vor schimba”, a exemplificat președintele UDMR. „Știa exact domeniul, știa să răspundă și avea și o viziune ce ar trebui să facă România ca în domeniul agriculturii, de exemplu, după 2020 să păstrăm și chiar să creștem nivelul plăților și alocațiilor pentru fermieri și nu numai”, a adăugat el.

Liderul UDMR a indicat că nu s-a discutat despre posibilitatea ca formațiunea sa să intre la guvernare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite