Liderul Sanitas, Leonard Bărăscu: Nu va pierde nimeni la veniturile de la 1 ianuarie. În niciun caz nu vom intra în grevă

26 octombrie 2017, 12:13

La finalul negocierilor au fost aplauze, pentru că premierul, Mihai Tudose, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și președintele PSD, Liviu Dragnea, au promis că nu vor fi scăderi de salarii de la 1 ianuarie 2018. Se va aplica creșterea promisă de 25%, dar care va fi resimțită ca o creștere de doar 4,3%.

Liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că Guvernul a fost de acord cu păstrarea tichetelor de masă,  care vor fi considerate normă de hrana și vor avea un statut special și obligatoriu. Tichetele de masă vor fi în sumă de aproximativ 300 lei.

De asemenea, guvernanții au acceptat ca măsura prin care se plafonau sporurile la 30% să se proroge de la 1 ianuarie până la 1 martie, când vor avea loc noi negocieri. Se ia în calcul să existe o sumă fixă pentru fiecare secție în parte.

Lucrurile merg pe făgașul pe care ni l-am dorit. Adică tichetele de masă care se vor numi normă de hrană, vor merge în continuare. Acel 30% (plafon pentru sporuri n.r) se prorogă de la 1 ianuarie la 1 martie. Atunci vom vedea ce facem, pentru că totul este legat de regulamentul de sporuri. Acest regulament de sporuri va deveni la un moment dat, după discuții, se pare că va deveni nominal, fiecare va primi un salariu din secția în care lucrează, un spor într-o sumă, bănuiesc, fixă la un moment dat, nu știu, trebuie să vorbim, de la 1 martie. Până atunci toate lucrurile vor decurge ca și acum, a spus liderul Sanitas.

Leonard Bărăscu a mai spus că angajații din sănătate vor primi  mai repede și acel voucher de vacanță, de 1.450.

Liderul Sanitas a subliniat că în niciun caz nu vor intra în grevă.

Sindicatele din Sănătate au discutat joi cu premierul, Mihai Tudose, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și presedintele PSD, Liviu Dragnea, mai multe subiecte referitoare la salarizarea în sector pentru anul viitor.  Sindicaliștii erau nemulțumiți că majorările salariale promise initial de guvernanți vor fi anulate de măsurile care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite