Liderul opoziţiei din Sri Lanka şi-a retras candidatura la alegerile prezidenţiale pentru a susţine un candidat disident din partidul puterii

Proteste în Sri Lanka
Proteste în Sri Lanka
19 iulie 2022, 09:26

Pentru mai binele ţării mele pe care o iubesc şi al poporului pe care îl preţuiesc, îmi retrag candidatura la funcţia de preşedinte„, a scris Premadasa pe Twitter.

Partidul său, împreună cu „alianţa noastră şi partenerii noştri din opoziţie vor munci din greu” pentru a face ca alegerile să fie câştigate de Dullas Alahapperuma, a adăugat Sajith Premadasa.

Trei candidaţi au fost desemnaţi marţi de Parlament: preşedintele interimar Ranil Wickremesinghe, care se va confrunta miercuri, în cadrul unui vot secret cu buletine, cu fostul ministru al educaţiei Dullas Alahapperuma, susţinut de principalul partid de opoziţie, şi cu liderul stângii Anura Dissanayake.

Ranil Wickremesinghe, care a fost premier de şase ori, este susţinut pentru această funcţie de partidul preşedintelui demisionar Gotabaya Rajapaksa.

Sri Lanka, ţară cu circa 22 de milioane de locuitori, este în prezent lovită de cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, cu penurii drastice de combustibili.

Protestele s-au domolit în mare măsură după ce Rajapaksa a fugit din ţară şi a demisionat, însă circa 500 de oameni continuă să ocupe zone din palatul prezidenţial, după ce acesta a fost luat cu asalt de demonstranţi, în punctul culminant al revoltelor populare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Sri Lanka pune capăt prelungirii vizelor de lungă şedere pentru ruşi şi ucraineni