Liderul naționalist rus Vladimir Jirinovski, internat cu COVID-19 în stare gravă. El declarase recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva coronavirusului

Vladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski
9 februarie 2022, 16:25

Conform sursei care a cerut să rămână anonimă, Jirinovski este internat de mai multe zile la Spitalul Clinic Central din Moscova, un centru medical unde se tratează elita politicii ruse şi care în epoca sovietică era dedicat nomenclaturii Partidului Comunist.

Potrivit canalului Telegram Mash, Vladimir Jirinovski a fost internat cu dublă pneumonie şi are afectare pulmonară de 50-75%. O altă sursă, citată de Interfax, afirmă că afectarea pulmonară a politicianului rus este ”gravă”. În schimb, biroul de presă al partidului PLDR – una din cele cinci formaţiuni reprezentate în parlamentul de la Moscova – afirmă că ”Jirinovski se simte bine şi continuă să lucreze”.

Controversatul politician, celebru prin numeroasele scandaluri pe care le-a provocat, a declarat recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19.

„Vaccinați-vă, prieteni. Mai devreme, m-am vaccinat cu Sputnik V și de data aceasta cu CoviVac de la Centrul Ciumakov. Acesta este un vaccin clasic cu un virus inactivat, o tehnologie care a fost testată de zeci de ani. În total, aceasta este a șaptea injecție pentru mine din septembrie 2020”, a scris Jirinovski în decembrie, pe canalul său Telegram, fiind citat de RIA Novosti.

”Sper că simpatizanţii şi colegii de partid ai lui Jirinovski nu-i vor urma exemplul. Poate fi foarte periculos”, a avertizat un virusolog rus, Serghei Netiosov, despre vaccinarea cu doze ”booster” multiple.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă