Liderul extremei drepte din Italia, Matteo Salvini, a fost atacat de o femeie de culoare, în Toscana

Matteo Salvini
Matteo Salvini
9 septembrie 2020, 19:11

Salvini, al cărui partid se opune puternic imigranţilor şi care şi-a construit succesul electoral pe acest subiect, a fost împins de tânăra originară din Congo, înainte ca serviciul de pază şi poliţia să intervină.

Potrivit prefecturii poliţiei din Pontassieve, unde Matteo Salvini se afla în cadrul campaniei electorale pentru alegerile regionale din 20 şi 21 septembrie, gestul tinerei nu ar fi fost unul premeditat, informează agenţia Ansa.

Când se întorcea de la muncă, ea s-a pomenit în mijlocul unui grup de susţinători ai lui Salvini şi ar fi profitat de aceasta pentru a-l împinge, potrivit aceleiaşi surse, care informează despre „starea psihologică alterată” a tinerei.

„Fiecare poate avea păreri politice, de fotbal sau religioase diferite, însă violenţă – nu”, a reacţionat Matteo Salvini, citat de Ansa.

Liderul partidului Liga se afla în Toscana în cadrul campaniei sale electorale pentru alegerile în urma cărora dreapta va încerca să cucerească Toscana, regiune considerată de decenii bastion al stângii, dar unde cei doi candidaţi se află la egalitate în cele mai recente sondaje de opinie.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite