Liderul de la Casa Albă: SUA și aliații nu sunt intimidați de amenințările lui Putin. Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru din teritoriul NATO. Domnule Putin, nu înțelege greșit ce spun: fiecare centimetru!

30 septembrie 2022, 20:51

Președintele Joe Biden s-a referit și la micul spectacol dat de liderul de la Kremlin la anunțul anexării, subliniind că toate acestea sunt semne că Putin întâmpină dificultăți.

VEZI și Putin proclamă oficial anexarea a patru provincii ucrainene: Alegerea oamenilor a fost auzită, Rusia nu-i va trăda. Îi cerem Kievului să oprească focul

„SUA nu vor recunoaște niciodată asta și nici lumea nu va recunoaște asta (anexarea n.r.). Nu poate acapara din teritoriul statului învecinat și să scape cu asta. Este atât de simplu”, a declarat Biden.

SUA vor continua să furnizeze echipament militar Ucrainei pentru ca această țară să se poată apăra. Liderul de la Casa Albă a subliniat că astăzi Congresul aprobă resurse suplimentare pentru Ucraina în valoare de 30 de miliarde de dolari.

„America este pregătită pe deplin împreună cu aliații NATO să apere fiecare cm din teritoriul NATO. Domnule Putin, nu înțelege greșit ce spun: fiecare centimetru!”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Joe Biden este în contact apropiat cu aliații SUA, iar vineri vor fi anunțate noi sancțiuni la adresa Rusiei. Vor fi incluși cei care oferă sprijin politic sau economic pentru realizarea pretențiilor teritoriale ale Moscovei.

Joe Biden a subliniat că exploziile de la Nord Stream sunt în mod clar un act de sabotaj. „Nu ascultați ce spune Putin, pentru că știm – ceea ce spune Putin nu este adevărat”, a declarat liderul de la Casa Albă. Potrivit lui, se lucrează la stabilirea împrejurărilor exacte în care s-au produs exploziile.

„Împreună cu aliații se lucrează la protejarea acestei infrastructuri critice”, a conchis Biden.

VEZI și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Donețk e Ucraina, Luhansk e Ucraina, Herson e Ucraina, Zaporojie e Ucraina, la fel cum și Crimeea este Ucraina. Sprijinim dreptul Ucrainei de a-și decide propriul drum

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite