Liderii UE se întâlnesc la Bruxelles. La 1 ianuarie, România preia șefia semestrială a UE

13 decembrie 2018, 16:04

Consiliul de iarnă încheie un an dificil, marcat de negocierile dure pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În plus, 2018 a însemnat adâncirea clivajului dintre Europa de Est și țările din vestul blocului comunitar. Parlamentul European a declanșat procedurile de activare a articolului 7 din tratatul Uniunii Europene în cazul Ungariei, iar România a fost în repetate rânduri criticată că face pași înapoi în lupta împotriva corupției și respectarea valorilor statului de drept.

În acest climat complex, șefii de state și guverne se întâlnesc pentru ultima oară în acest an pentru a discuta teme generale, precum migrația, piața unică, securitatea, în contextul atentatului de la Strasbourg, dar și nelipsitul Brexit, care pare să deraieze spre o soluție nenegociată.

Țară noastră este reprezentată la summit de președintele Klaus Iohannis, care va avea o întâlnire cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, înainte de preluarea de către țara noastră a președinției rotative a UE.

Pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite