Liderii triburilor indiene din Brazilia cer dreptul de a deține pământ. Protest de amploare în Capitală

Liderii triburilor indiene din Brazilia au organizat un protest în capitala federală. Ei au cerut dreptul de a deține suprafețe de teren și oprirea politicii de exterminare la care, spun ei, sunt supuși de către guvernul de dreapta condus de președintele Bolsonaro.

25 Aprilie 2019, 15:11 (actualizat 25 Aprilie 2019, 15:18) |
$article.media.images[0].description
Liderii triburilor indiene din Brazilia cer dreptul de a deține pământ"

Acțiunea de protest durează trei zile și participă la ea câteva mii de indieni din diverse triburi de pe întreg teritoriul Braziliei. Este una dintre cele mai ample acțiuni de contestare organizată de indigeni.

Sonia Guajajara este unul dintre liderii acțiunii împotriva politicii guvernului de dreapta.

Sonia Guajajara, organizator: "Noi, cei din mișcarea indigenă, avem responsabilitatea să luptăm pentru noi înşine,  pentru cei care au venit aici dar şi pentru cei care au rămas în sate, care nu ştiu, nu au nici cea mai mică idee despre ce înseamnă acest guvern pentru oameni. Ei nu ştiu nimic despre ameninţarea la adresa noastră."

Înainte de a deveni președinte, Jail Bolsonaro a promis că nu va permite ca indigenii să primească un centimetru pătrat de pământ și i-a comparat pe cei care trăiesc în rezervații cu animalele din grădinile zoologice.

În prima zi a mandatului său, Bolsonaro a transferat administrația terenurilor pentru indieni de la agenția specializată la ministerul agriculturii și a eliminat programul federal de sănătate pentru triburile indigene. Activiștii indieni îl acuză pe șeful statului că a adoptat politica dictaturii.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI