Liderii PSD, convocaţi luni la şedinţa CEx. Posibile sancțiuni pentru contestatarii conducerii, pe fondul unor tensiuni

3 noiembrie 2018, 14:20

Şedinţa Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a fost convocată pentru luni, la ora 12.00, a precizat, sâmbătă, pentru Agerpres, vicepreşedintele Florin Iordache. Reuniunea va avea loc la Parlament, la sala grupului parlamentar al PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a finalizat evaluarea membrilor cabinetului, dar conducerea partidului amână încă o dată ședința în care se va decide cine rămâne și cine pleacă din Guvern.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: CEx-ul de săptămâna viitoare care nu se va referi la remaniere, are ca principal obiectiv să discutăm despre propunerile pentru ASF și CNA.

Cu toate acestea, voci din partid susțin că motivul real al întâlnirii îl reprezintă sancționarea celor care îl contestă pe Liviu Dragnea. Printre aceștia, primarul Capitalei. Gabriela Firea va lipsi de la ședința de luni.

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Dacă va avea loc, aşa cum se zvoneşte, luni sau miercuri, din nefericire eu nu voi putea participa pentru că am acceptat încă din luna august invitaţia de a merge la Madrid, într-o delegaţie oficială. Deci nu se pune problema să fug de o ședință de partid și chiar nu am motive. Dar activitatea mea de primar general trebuie să aibă întâietate.

Marian Neacșu, secretarul general al PSD, un alt contestatar al președintelui social-democrat, nu crede că opiniile critice ar trebui sancționate.

Marian Neacşu, secretarul general al PSD: Eu sper că nu se vor lua măsuri împotriva vreunuia sau altuia dintre colegii mei pentru opinie. Cred că suntem un partid liber, tolerant.

Și comisarul european Corina Crețu este dezamăgită de modul în care e condus partidul din care face parte. Și vrea explicații de la cei care îi contestă acțiunile.

Corina Crețu: “Un partid în care am crezut și am sperat că poate îmbunătăți viața oamenilor. Din păcate, a devenit mai rău decât mi-aș fi putut vreodată imagina. De această dată, voi merge până la capăt, cu un proces în care partidul sau Dl. Ștefănescu să îmi demonstreze, mie și opiniei publice, cum trădez interesele naționale ale României”.

Postarea a apărut aseară târziu, pe pagina de Facebook a comisarului european, dar între timp a fost ștearsă.

Reacția vine după ce Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, spunea la un post de televiziune despre Corina Crețu că nu mai reprezintă interesele românilor.

Codrin Ștefănescu: Corina Creţu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles. Corina Creţu nu reprezintă, în momentul de faţă, interesul României de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles.

Nu este prima oară când Corina Crețu reacționează în mediul online. În ultimele săptămâni au existat mai multe schimburi de replici între comisarul european și unii social-democrați, apropiați ai lui Liviu Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite