Liderii europeni promit sprijin Italiei pentru a închide ruta de migrație ilegală

20 octombrie 2017, 11:04

Liderii Europeni au discutat în prima zi a summitului probleme de politică externă, cum ar fi dosarul nord-coreean, dar și relația din ce în ce mai tensionată cu Turcia.

De asemenea, migrația a ocupat un loc important în discuțiile dintre șefii de state și guverne.

De asemenea, președintele Consiliului a insistat asupra faptului că problema migrației ilegale nu poate fi rezolvata decât prin unitatea țărilor membre în fata acestui fenomen.

Prezent la consiliul European de toamnă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va pleda pentru acceptarea candidaturii Bucureștiului pentru a găzdui agenția europeană a medicamentului.

De asemenea, președintele României a anunțat că țara noastră va găzdui pe data de 9 mai 2019, de ziua Europei, primul summit european de după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, summit la care se va trasa viitorul Uniunii cu 27 de membri.

A doua zi a Consiliului de toamna este dedicată discuțiilor în format de 27 pe tema progreselor în negocierilor pentru Brexit.

Șefii de state și guverne vor fi informați și vor decide în ce măsura se poate avansa în discuții, în contextul în care dosarul privind drepturile cetățenilor nu a avansat satisfăcător.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă