Liderii europeni mulţumesc României. Preşedinţia română la Consiliul Europei, felicitată la summitul de la Bruxelles

21 iunie 2019, 19:13

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a remarcat dinamismul preşedinţiei române a Consiliului UE, numărul mare de dosare legislative închise, peste 90, și succesul summitului de la Sibiu, organizat chiar de Ziua Europei.

Aş vrea să mulţumesc preşedintelui Iohannis şi întregii echipe pentru o asemena Preşedinţie plină de energie şi încununată de succes. Mulţumesc, Ionhannis, mulţumesc România!„, a spus preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Prieten constant al țării noastre, și președintele Comisiei Europene a avut cuvinte de apreciere pentru mandatul României în fruntea Consiliului.

Vreau şi eu, în primul rând,  să vă spun cât de recunoscătoare este Comisia Europeană pentru activitatea desfăşurată de Preşedinţia Română”, a spus preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Președintele Klaus Iohannis, a spus, la rândul său că, în ciuda rezervelor de la începutul celor șase luni, Președinția Română s-a dovedit a fi una de succes.

Mulţumesc pentru aprecierile voastre, Donald și Jean-Claude. Pentru noi sunt foarte importante, pentru că fost prima Preşedinţie deţinută de România”, a spus preşedintele României Klaus Iohannis..

Dacă prima președinție rotativă a României a revenit țării noastre, după 12 ani de la aderarea la UE, următoarea va avea loc peste 12 ani. Din Bruxelles, de la Consiliul European de vară,pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite