Liderii Coaliției au mediat conflictul de la Ministerul Educației. Secretarul de stat al PSD, Florin Lixandru, a fost repus în drepturi, cu noi atribuții

1 februarie 2023, 22:13

În ședința Coaliției s-a discutat, în primul rând, situația secretarului de stat Florin Lixandru, care a fost lăsat de ministru fără atribuții.

Ligia Deca a fost prezentă și a spus că a făcut acest lucru pentru că Florin Lixandru a criticat public Legile educației.

S-a stabilit că Florin Lixandru a fost repus în drepturi.

S-a mai stabilit că Ligia Deca și Mihnea Costoiu, reprezentantul PSD care se ocupă de Legile educației, să pregătească draftul legilor educației până pe 15 februarie.

Potrivit surselor, PNL insistă în Coaliție ca anumite prevederi să rămână așa cum au fost formulate până acum, de Ligia Deca. De exemplu, aceștia doresc ca bugetul pentru burse să se tripleze și să crească numărul beneficiarilor. Își mai doresc ca de programul masa caldă, redenumit masa sănătoasă, să beneficieze aproximativ 1 milion de copii.

Potrivit surselor, social-democrații au trei obiective esențiale strategice: accesul neîngrădit la educație pentru toți copiii, combaterea abandonului școlar și importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite