Liderii africani solicită scuze oficiale după afirmațiile jignitoare ale președintelui SUA. Donald Trump neagă totul

13 ianuarie 2018, 16:28

Consiliul African, organism ce reprezintă 55 de state, solicită scuze din partea președintelui Donald Trump. Asta după ce liderul american ar fi numit țările africane „de rahat”.

Donald Trump neagă folosirea acestor cuvinte în timpul unei discuții cu membri ai Congresului. El este susținut de 2 senatori republicani participanți la întâlnire dar contrazis de un oficial democrat.

Pe lângă statele africane, Trump s-ar fi referit și la țări ca Haiti și El  Salvador.

Și acasă președintele este aspru contestat de oficiali din ambele partide, iar ambasadorul SUA în Panama a demisionat spunând că nu mai poate lucra pentru Trump.

Un oficial ONU a numit remarcile lui Trump ca fiind „rasiste”.

În Florida, la Miami, comunitatea haitiană a organizat un protest și i-a amintit președintelui de perioada de campanie electorală.

Și dacă președintele SUA nu mai vrea imigranți din state sărace, și-ar dori ca aceștia să vină din țări ca Norvegia. Un reporter din Oslo a întrebat oamenii dacă ar vrea să se mute în SUA.

Ambasadorii sau însărcinații cu afaceri americani din țările vizate de comentariile președintelui Trump au fost convocați pentru explicații și pentru a li se solicita scuze oficiale din partea administrației de la Washington.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă