Lideri de sindicat au declarat că persoane care aparțin AUR i-ar instiga pe sindicaliști să continue greva, deși mandatul cu care ei au venit la negocierile cu guvernul ar fi fost îndeplinit

31 mai 2023, 20:52

Cu toate că sindicaliștii din Educație au respins oficial oferta făcută de Guvern, ofertă despre care premierul Nicolae Ciucă și liderul social-democrat Marcel Ciolacu spuneau că este ultima pe care le-o fac sindicaliștilor, joi, în ședința guvernului, va fi aprobată ordonanța de urgență anunțată în cursul zilei de miercuri.

Așadar, joi va fi aprobat în mod oficial actul normativ prin care cresc salariile profesorilor – vorbim despre o creștere de 1000 de lei brut lunar pentru personalul didactic și 400 de lei brut lunar pentru personalul nedidactic.

Jurnalistul TVR Vlad Ungar a transmis de la Palatul Victoria că sindicaliștii au stat timp de 15 minute la întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă și liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Liderii de sindicat au declarat că grupurile de comunicare de tip WhatsApp pe care le folosesc cu sindicatele ar fi fost infiltrate cu foarte multe persoane care aparțin partidului AUR și care i-ar instiga pe cei mai mulți dintre sindicaliști să continue acestă grevă, cu toate că ei consideră în acest moment că a fost îndeplinit mandatul cu care au venit la negocieri – au obținut o creștere salarială substanțială.

CITIȚI ȘI:

Greva profesorilor continuă. Sindicatele din Educație au respins oferta guvernului, care prevede creșterea salariilor cu 1000 de lei, respectiv 400 de lei brut

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite