Lideri ALDE nemulțumiți de felul în care miniștrii colaborează în guvern. Ședințe separate la PSD și ALDE

2 septembrie 2017, 15:21

Liderii celor două partide nu recunosc existența unor tensiuni, ci doar a unor deficiențe de comunicare, a transmis Marius Vulpe pentru Telejurnal.

„O să discut acum cu ei. S-ar putea ca nemulțumirile lor să fie reale, tocmai asta discutăm în weekend și la noi – despre o îmbunătățire a comunicării între Parlament, partide, guvern, să fie o mai mare coerență”, a subliniat liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Și, în ceea ce privește rolul secretarilor de stat, iar trebuie să fie o abordare corectă din partea miniștrilor – și miniștrii ALDE față de secretarii de stat PSD și miniștrii PSD față de secretarii de stat ALDE”, a mai adăugat el.

Aceste poziționări vin după ce mai mulți lideri ai ALDE – europarlamentarul Norica Nicolai, ministrul Teodor Meleșcanu – au ieșit în aceste zile la rampă pentru a acuza modul în care miniștrii PSD în special înțeleg să colaboreze cu subordonații lor, secretarii de stat de la ALDE. Ei susțin că aceștia nu sunt lăsați să-și promoveze acțiunile.

Totodată, ei susțin că au senzația că ALDE este tratat de PSD ca o anexă.

Pentru a contracara aceste declarații, Liviu Dragnea s-a deplasat astăzi personal la sediul conducerii ALDE pentru a discuta împreună cu Călin Popescu Tăriceanu despre soluțiile pentru dezamorsarea acestui germene de tensiune.

La final, cei doi au ieșit în fața ziariștilor, au dat mâna și au anunțat că aceste deficiențe de comunicare vor fi rezolvate. Se va crea un sistem integrat de comunicare la nivelul celor două partide, dar și în relația cu guvernul și Parlamentul.

Totodată, la finele săptămânii viitoare va fi făcută o analiză a atribuțiilor fiecărui secretar de stat în parte.

Potrivit unor surse din interiorul ALDE, cei doi reprezentanți din conducerea acestui partid au ieșit la rampă tocmai pentru a atrage atenția PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite