Lider sindical: Sistemul feroviar este subfinanțat cronic de peste 30 de ani. Materialul rulant are o viață de 18-20 de ani, iar vârsta medie a locomotivelor la CFR Călători este de 43-44 de ani

Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), a explicat la TVR Info care este starea materialului rulant feroviar, care n-a mai fost reînnoit de 40 de ani. O persoană şi-a pierdut viaţa, sâmbătă seara, iar alte trei au ajuns la spital, după ce o locomotivă a lovit un tren de călători în Gara Galaţi.

26 Martie 2023, 13:56 (actualizat 26 Martie 2023, 13:57) Știrile TVR |

Sistemul feroviar este subfinanțat cronic de peste 30 de ani, iar vârsta materialului rulant este mult depășită, a declarat, în exclusivitate, la TVR Info, Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).

Citește și Accidentul de tren de la Galați: Acul vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziția de 75 km/h, mecanicul spune că sistemul de frânare nu a mai funcționat. Reacția conducerii CFR Călători

"Sistemul feroviar este subfinanțat cronic de peste 30 de ani, de la Revoluție și până în prezent. Dacă s-au luat doar 120 de automotoare și vreo 20 de locomotive în această perioadă, vă dați seama că e mult prea puțin. Din anul 2011 nu s-a mai dat un leu pentru investiții în material rulant, la niciun operator de transport feroviar de călători", a spus liderul sindical.

El a adăugat că de ani de zile, angajații din transportul feroviar nu primesc piese noi, în ciuda promisiunilor de finanțare:  "Suntem mințiți într-una din 2014, că intrăm pe exercițiul financiar european, pe fonduri europene 2014-2020, 2021 - 2027, că pe PNRR, dar noi nu vedem nicio piuliță nouă, ce să mai vorbim de trenuri noi".

Rodrigo Maxim, pre;edintele FSTFR: "În situația asta s-a ajuns, dar să nu uităm și să ne gândim foarte bine că a mai fost un accident cu doi mecanici morți în noiembrie 2016, tot așa au fost distruse două familii, tot așa o defecțiune tehnică la care viteza a crescut brusc la manipularea controlorului. Toate locomotivele sunt vechi, s-au mai făcut unele revizii mari, dar noi trebuie să înțelegem că materialul rulant are o viață după normativ de 18-20 de ani și se prelungește printr-o revizie mare încă 18-20 de ani. Noi trebuie să ne gândim că vârsta medie a locomotivelor la CFR Călători este 43 de ani - 44 de ani. Și asta spune totul. E peste prelungire și noi tot sesizăm".

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI