Suspiciuni de fraudă cu fonduri publice destinate lucrărilor de infrastructură la Consiliul Județean Caraș Severin

9 decembrie 2021, 06:45

Procurorii DIICOT au făcut 7 percheziții în Timiș și Caraș-Severin şi 4 persoane au fost duse la audieri.

O consilieră a președintelui Consiliului Județean, directoarea Direcției Drumuri Județene și un om de faceri sunt bănuiţi că încă din 2018 au constituit un grup infracțional pentru a accesa bani publici.

Grupul a continuat să acționeze și după ce o parte dintre membrii săi au fost trimiși în judecată de DNA, la sfârșitul anului 2020.

După instalarea noului președinte Romeo Dunca, au devenit consilierii onorifici ai acestuia, fără să fie remunerați și fără să figureze pe statele de plată ale instituției, și au cooptat în grupul infracţional și pe directorul executiv al Direcției de Drumuri Județene.

Astfel ar fi obținut documente confidențiale referitoare la dosarele de lucrări publice și au stopat plățile către 4 firme care finalizaseră lucrările atribuite în anii trecuți.

Sumele, însă, au ajuns la membrii grupării. Aceiași membri au depus cereri de finanţare, deși nu aveau studii de prefezabilitate, pentru a favoriza primăriile agreate de ei.

Infracțiunile vizate sunt de șantaj, trafic de influență, abuz în serviciu, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și luare de mită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite