Licitație pentru modernizarea DN 73 Pitești – Brașov. Valoarea estimată a investiției este de aproape 700 de milioane de lei fără TVA

30 mai 2023, 17:39

În urmă cu 9 ani, pe DN 73, unul dintre cele mai importante drumuri turistice din țară, au început lucrările de modernizare. Cu o întârziere de trei ani. Contractul cu firma constructoare fusese semnat în 2011, dar șantierul a început abia în 2014. După 2 ani, totul s-a blocat și doar o treime din cei 103 kilometri de șosea erau gata.

Acum, autoritățile vor să găsească un alt constructor care să finalizeze întregul sector de drum.

MARINA FLORIN PÂTEA – primarul com.Fundata, jud. Braşov: Au fost numeroase termene de finalizare, dar au fost tot aminate. Acest drum nu a mai fost asfaltat sau reabilitat în întregime de peste 30 de ani de zile.

ROBERT ELEKEȘ – purtător de cuvânt, DRDP Braşov: E vorba de 74 de km care urmează să fie aduși la parametru normali pentru un drum național. Se vor face lărgiri, sprijiniri. Se va lucra la evacuarea apelor pluviale. Să sperăm că procedurile de achiziție publică vor merge foarte repede.

Lucrările mai vizează lărgirea la 4 benzi a șoselei de la ieșirea din municipiul Brașov până la intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian, dar și modernizarea a 13 poduri și resistematizarea a 21 de intersecții. Valoare estimată a investiției este de aproape 700 de milioane de lei fără TVA.

Dacă totul va decurge conform planului, timpul parcurs între Pitești și Brașov s-ar putea reduce cu 9 minute, iar rata accidentelor va scădea cu 10%.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite