Licitație dedicată Centenarului Încoronării, cu piese rare care au aparținut Regelui Ferdinand sau Reginei Maria

20 octombrie 2022, 22:38

O apariţie excepţională în licitaţie este icoana „Maica Domnului cu Pruncul”, care provine din colecţia Reginei Maria.

Alina Panico, PR, casă de licitaţie: Această icoană, care are preţul de pornire de doar 450 de euro în licitaţie, a fost dăruită chiar de Regina Maria artistiei britanice Lilian Mayer, în 1930. Dovadă este şi această dedicaţie de pe spatele icoanei, realizată la mijlocul secolului al XIX lea, care certifică faptul că a fost ridicată de pe peretele Palatului Cotroceni. Astfel de lucrări pot fi adjudecate peste maxima estimării, dublu sau chiar triplu.

Regina Maria a comandat, de-a lungul timpului, mai multe lucrări care i-au aparţinut pictoriţei Lilian Mayer, cu care s-a împrietenit şi care a vizitat-o la Bucureşti şi la Balcic.

Colecţionarii pasionaţi de regalitate pot achiziţiona şi fotografii de epocă de la Încoronarea de la Alba Iulia a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria sau alte poze cu semnătura olografă a membrilor Familiei Regale. Fotografiile de colecţie au preţuri de pornire între 50 şi 500 de euro.

Camelia Csiki, jurnalist TVR: Sunt peste 200 de astfel de bijuterii, care vor fi licitate cu ocazia Centenarului Încoronării. Printre ele şi acest tablou care a fost pictat chiar de Regina Maria. Ştim că suveranei României Mari îi plăcea să picteze irişi. Preţul de pornire al acestui tablou este de 1.500 de euro şi se estimează că va depăşi 7000 de euro.

Va fi licitat şi un Calendar al anului 1899, pictat de Regina Elisabeta a României.

Alina Panico, PR, casă de licitaţie: Preţul de pornire al acestei piese de colecţie este de 3000 de euro. Prima filă a calendarului conține un panseu al reginei, olograf şi autografiat, în limba franceză: „Fiecare cântec ce vine din inima mea curată este o laudă către Dumnezeu!”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă