Liceul cu Program Sportiv "Petrache Trișcu" din Craiova, una dintre cele mai reprezentative instituţii de profil din țară

Sportul poate fi o formă de prevenție, dacă îl facem constant ne schimbă viața. Ideea de a fi în formă nu e numai despre o stare fizică ci și despre un status interior, al organelor. Ca să o facem constant trebuie să fim educați în acest sens, iar totul începe din copilărie. Sportul e important, știm, dar îl facem? Poate că da, în marile orașe unde avem săli de sport dotate, dar în sate, de exemplu, există oare și această grijă? Nu e clar, tocmai de aceea mergem prin țară să vedem în toate zonele cum se raportează cei mici la sport și cum îi ajută profesorii, autoritățile ori părinții.

05 Martie 2020, 10:05 (actualizat 05 Martie 2020, 16:57) |
Sport în școli
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vorbim despre un loc unde performanța este la ea acasă. Liceul cu Program Sportiv "Petrache Trișcu" din Craiova unul dintre cele mai reprezentative instituţii de profil din țară. De aici au plecat spre marea performață campioanele olimpice Ana Maria Popescu și Loredana Dinu. Rezultatele se mențin la fel de bune. Este locul unde au învățat și învață sute de campioni din sportul românesc.

De la înfiinţare, liceul sportiv craiovean s-a clasat pe primele locuri în țară la categoriile juniori și seniori, cu rezultate internaţionale de marcă la atletism, scrimă, badminton, judo, lupte, karate, gimnastică. În anul 2109, elevii de la Petrache Trișcu au obținut peste 200 de medalii.

Clubul Sportiv Şcolar care funcționează în cadrul liceului are în componenţă 7 ramuri sportive: atletism, scrimă, judo, badminton, lupte libere şi greco-romane, karate tradiţional, gimnastică sportivă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 24°C 19°C
CLUJ 19°C 15°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI