Liceenii care vor să vindece România. Elevi de la Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova și de la Colegiul "I.L. Caragiale" din Ploiești au confecționat viziere pe care le donează cadrelor medicale

Inimile bune și caracterele puternice se văd mai ales în perioadele grele! O demonstrează tot mai mulți tineri pentru care "nu pot" nu există! Mai mulți liceeni din Dolj și Prahova au auzit apelul disperat al medicilor și și-au unit forțele ca să facă România bine. Confecționează viziere și le distribuie gratuit în spitale.

02 Aprilie 2020, 15:11 (actualizat 03 Aprilie 2020, 02:58) |
Liceenii care vor să vindece România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cesar este din Craiova și este liderul unei echipe mici și inimoase! El se ocupă acasă cu proiectarea şi asamblarea vizierelor, pe imprimanta 3D împrumutată de la școală, în timp ce colegii lui se ocupă de promovarea şi găsirea sponsorilor.

Din mâinile tinerilor de la de la Colegiul Național "Frații Buzești" ies minuni în aceste vremuri pentru medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase. 

Aventura liceenilor care vor să facă România bine a început în urmă cu o săptămână și nu a fost o muncă ușoară. Ca să scurteze timpul de producţie, tinerii au fost obligați să schimbe modelul vizierelor.

O fundație le-a promis copiilor o imprimantă nouă, astfel că numărul de viziere făcute de liceeni va fi și mai mare. 

Și la Ploiești, mai mulți liceeni de la Colegiul "I.L. Caragiale" din oraș s-au implicat și confecționează viziere de protecție.

Membri în clubul de robotică din liceu, ei au vrut să se implice în lupta cu pandemia. Folosindu-se de cunoștințele din domeniul ultimelor tehnologii, tinerii voluntari stau acasă și confecționează, fiecare la o imprimantă 3D, viziere de protecție.

Multe dintre viziere au ajuns deja la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești.

Alte 160 de viziere au fost distribuite în spitalele și în unitățile de urgență din județ. Tinerii au cerut sprijin comunității pentru a le pune la dispoziție mai multe imprimante 3D, așa încât să poată face mult mai multe viziere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI