Liceeni de elită, la Palatul Elisabeta. Printre ei s-a aflat și elevul care a îngenuncheat la sicriul Regelui Mihai

23 ianuarie 2018, 18:18

150 de elevi și profesori de la liceele centenare s-au întâlnit cu Familia Regală, la Palatul Elisabeta. Cei mai mulți dintre adolescenţi au vizitat pentru prima oară acest loc încărcat de istorie, deşi Alianţa Colegilor Centenare, din care fac parte, are patronajul Regelui Mihai.

MS Margareta, Custodele Coroanei: „Noi suntem mereu foarte fericiţi când putem primi generaţia tânără. Cum ştiţi poate, tatăl meu a fost foarte legat de tineri. Şi noi o să continuăm aceast legământ al Regelui”.

ASR Principele Radu: „Astăzi e prima oară când deschidem porțile Palatului pentru o astfel de manifestare, dedicată Centenarului”.

Printre elevi, Majestatea Sa Margareta l-a descoperit şi pe Vlad, liceanul a cărui imagine, în genunchi în faţa sicriului Majestăţii Sale, a devenit virală pe reţelele de socializare. Când a vorbit cu el, fiica Regelui avea lacrimi în ochi.

MS Margareta, Custodele Coroanei: „O să păstrez fotografia, pentru mine a fost un fel de emblemă, pentru că noi am simţit că oamenii l-au înţeles şi că l-au iubit pe tatăl meu. Vă mulţumesc”.

MS Margareta, Custodele Coroanei: „Mi-a amintit de funeraliile Regelui și în același timp mi-a dat speranță”.

Vlad Dragne, elev la Colegiul Național Sf. Sava din București: „Emoţia este copleşitoare. (n.r., întrebare: Te-a invitat la palat, o să vii?) Mai mult ca sigur, sunt în culmea fericirii”.

Liceenii au primit în dar o carte regală şi un DVD.

ASR Principele Radu: „Pe copertă îl aveți pe Regele Mihai cântând la pian”.

Toți s-au bucurat că au avut ocazia să stea de vorbă cu fiica Regelui Mihai, mai puțin protocolar.

La plecare, elevii au vizitat reşedinţa unde a avut loc abdicarea forţată a Regelui Mihai, dar şi alte evenimente importante din istoria României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite