Libertate câștigată cu fiecare vot. Ce mesaje au bunicii pentru președintele României

Respect pentru trecut și speranță pentru viitor. Este votul pentru cei care au trăit vremuri lipsite de dreptul de a alege. Sunt românii pe care războiul nu i-a învins, iar Revoluția din ‘89 le-a dat încrederea că pot clădi o Românie puternică.

24 Noiembrie 2019, 20:36 (actualizat 24 Noiembrie 2019, 20:49) Știrile TVR |
Libertate câștigată cu fiecare vot
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu paşi mici dar hotărâți, doamna Ruxanda se îndreaptă spre urna de vot. Este ziua în care are puterea să decidă cine va fi președinte.

Este dovada că doamna Ruxanda respectă cu sfințenie jertfa celor care au pierit în urmă cu 30 de ani pentru că noi să putem alege liber.

Norocul nu i-a fost bătrânei cel mai bun camarad în viaţă. Şi-a pierdut de tânără soțul şi cei 2 copii. Dar a continuat să lupte şi să spere. Iar atunci când ţara a avut nevoie de votul ei a răspuns prezent.

Recunoaşte cu nostalgie că, dacă n-ar fi lucrat la CFR, nu ar fi avut şansa să vadă din tren şi alte ţări. Însoritul Capri i-a rămas în suflet. Acolo a cules, pentru prima dată în viaţă, mandarine.

Doamna Ruxanda, la cei 95 de ani ai ei, are aşteptări de la preşedintele României.

În alt colţ de Românie, bunicul Iosif îşi cântă speranţa. A adunat mai bine de un secol de viață, și are o inimă tânără, o minte lucidă și simțul umorului.

La cei 104 ani pe care i-a împlinit de curând își amintește detalii exacte din copilărie, din adolescență și din cel de al Doilea Război Mondial.

Veteranul a votat de fiecare dată când au fost alegeri. Cu sufletul. Și și-a pus toată încrederea în fiecare șef al statului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI