Libertate câștigată cu fiecare vot. Ce mesaje au bunicii pentru președintele României

24 noiembrie 2019, 20:36

Cu paşi mici dar hotărâți, doamna Ruxanda se îndreaptă spre urna de vot. Este ziua în care are puterea să decidă cine va fi președinte.

Este dovada că doamna Ruxanda respectă cu sfințenie jertfa celor care au pierit în urmă cu 30 de ani pentru că noi să putem alege liber.

Norocul nu i-a fost bătrânei cel mai bun camarad în viaţă. Şi-a pierdut de tânără soțul şi cei 2 copii. Dar a continuat să lupte şi să spere. Iar atunci când ţara a avut nevoie de votul ei a răspuns prezent.

Recunoaşte cu nostalgie că, dacă n-ar fi lucrat la CFR, nu ar fi avut şansa să vadă din tren şi alte ţări. Însoritul Capri i-a rămas în suflet. Acolo a cules, pentru prima dată în viaţă, mandarine.

Doamna Ruxanda, la cei 95 de ani ai ei, are aşteptări de la preşedintele României.

În alt colţ de Românie, bunicul Iosif îşi cântă speranţa. A adunat mai bine de un secol de viață, și are o inimă tânără, o minte lucidă și simțul umorului.

La cei 104 ani pe care i-a împlinit de curând își amintește detalii exacte din copilărie, din adolescență și din cel de al Doilea Război Mondial.

Veteranul a votat de fiecare dată când au fost alegeri. Cu sufletul. Și și-a pus toată încrederea în fiecare șef al statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Jumătate din populația planetei chemată la urne în 2024

Rusia amenință să influențeze alegerile de anul acesta din Occident