Liberalii s-au reunit în şedinţă. Liderii partidului vor propune un candidat pentru șefia Camerei Deputaților

28 mai 2019, 12:11

Conducerea liberală face o analiză a rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare. Chiar dacă au motiv de celebrare, liderii liberali nu sunt mulțumiți de scorul înregistrat, în special în marile orașe, acolo unde au pierdut în fața celor de la USR-PLUS. Ei susțin că noua achiziție a partidului, Rareș Bogdan, a reușit doar să le stabilizeze procentele pe care le aveau înainte, dar nu le-a adus procente noi în marile orașe și în Capitală.

În Capitală, rezultatele obținute de organizațiile de sector sunt cele mai slabe la nivel național. Deși ținta era de peste 20%, scorul filialelor de sector a fost de 15%.

Potrivit unor surse din partid, liderii principalelor organizații de la nivelul Capitalei ar putea fi schimbați în perioada următoare.

Pe plan parlamentar, au avut loc negociri cu cei de la USR și cu partidul lui Victor Ponta. Pentru șefia Camerei Deputațillor, PNL va opta pentru o candidatură separată deoarece negocierile pentru o candidatură comună pentru preluarea acestei funcții s-au soldat cu eșec. Potrivit surselor citate, reprezentantul PNL pentru această funcție ar putea fi liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite