Liberalii se ceartă pe candidaturi | A apărut o nouă dispută: dacă Florin Cîțu are nevoie de derogare pentru a candida, pentru că nu îndeplinește condiția de cinci ani vechime în partid

17 august 2021, 17:53

Felul în care Florin Cîțu a gestionat dezvăluirile legate de șofatul în stare de ebrietate acum 20 de ani a umplut paharul nemulțumirilor pentru Ludovic Orban. Acesta îl acuză pe contracandidatul său la președinția PNL că din momentul în care a intrat în cursa electorală internă face deservicii partidului și guvernării.

Ludovic Orban: „Din momentul în care premierul Cîţu a decis să candideze, practic imaginea Partidului Naţional Liberal a fost afectată. Felul în care au dus campania susţinătorii lui Cîţu a făcut foarte mult rău partidului. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în Partidul Naţional Liberal”.

Florin Cîțu păstrează tăcerea, dar susținătorii săi au dat un comunicat în care fac apel la decență. Îl semnează 67 de lideri liberali, printre care Emil Boc, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu și Raluca Turcan.

„Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, au transmis public aceștia.

Acum a apărut o nouă dispută: dacă Florin Cîțu are nevoie de derogare pentru a candida, pentru că nu îndeplinește condiția de cinci ani vechime în partid.

Congresul în care liberalii își vor alege președintele pentru patru ani va avea loc pe 25 septembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite