Liberalii au trei propuneri pentru funcția de premier

9 decembrie 2020, 13:31

 

„Preşedintele îl va alege din lista celor trei cu care a plecat fostul premier, preşedintele PNL. Dânsul a plecat spre Cotroceni şi va veni cu numele dintre cele trei, care va fi validat de către Biroul Permanent Naţional al PNL (…), urmând ca premierul să stea de vorbă cu celelalte două forţe politice, respectiv USR PLUS şi UDMR pentru a constitui echipa. (…) Până pe 22 putem avea un Guvern care să fie în pâine şi să treacă la administrarea treburilor ţării”, a afirmat Rareş Bogdan la sediul PNL.

Întrebat în ce profil se încadrează propunerile de premier, el a răspuns că „sunt trei nume care cu siguranţă nu vă vor fi nici necunoscute, dar nici nu vor aduce în niciun fel critici, pentru că sunt oameni extrem de buni pe domeniile lor şi oameni care ştiu ce au de făcut”.

„Sunt specialişti, sunt oameni foarte, foarte buni”, a spus Rareş Bogdan.

El a fost întrebat dacă este posibil ca preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o a patra propunere.

„Domnul preşedinte respectă foarte mult PNL. Domnia sa a plecat din PNL şi este într-un parteneriat asumat cu PNL. Vă asigur că noi nu facem absolut nimic împotriva preşedintelui, preşedintele în următorii zece ani se poate baza pe noi”, a spus liderul PNL.

El a susţinut că ar putea exista 16-18 ministere, urmând ca 10-11 portofolii să revină PNL, 5-6 – USR PLUS şi 2 – UDMR.

„Nu ne batem pe portofolii. Nu ne-am stabilit un target”, a spus Rareş Bogdan.

Există voci la nivelul PNL care susțin că imediat după aceste negocieri și după validarea unui nou guvern, ar trebui redeschisă problema conducerii partidului. Sunt liberali care ar dori schimbarea lui Orban de la șefia formațiunii politice.

Cealaltă tabără din partid susține actuala conducere și propune reorganizarea filialeor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite