Liberalii au stabilit măsurile fiscale, în ședința BPN de luni. Ciucă: Menținem cota unică

Liderii PNL s-au reunit, luni, la Palatul Parlamentului, într-un nou Birou Politic Național, unde se dezbat propunerile foarte importante de modificare a Codului Fiscal. Conform discuțiilor, Nicolae Ciucă se opune ferm modificării cotei unice.

27 Iunie 2022, 13:30 (actualizat 27 Iunie 2022, 19:05) Știrile TVR |

Liberalii discută despre măsurile economice pregătite de către coaliția de guvernare, precum și despre strategia pe care o vor adopta în disputele cu PSD. Premierul a fost categoric în privința menținerii cotei unice de impozitare:

”Nu susținem și nu avem taxare suplimentre indiferent că vorba de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută, am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor”, ar fi anunțat premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL..

Potrivit spuselor sale, nu este luată în considerare, la acest moment o majorare de taxe și nici renunțarea la cota unică de impozitare. Drept urmare, Nicolae Ciucă i-a rugat pe colegii săi de partid să insiste pe faptul că PNL a reușit să mențină cota unică. El i-a rugat să insiste în comunicarea publică pe faptul că PNL a reușit menținerea cotei unice și că nu se va introduce cote progresive de impozitare.

”Am aprobat eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală. S-a convenit mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de 19 la sută pentru băuturile cu zahăr, impozitul este propus să crească la 40 la sută pentru jocurile de noroc”, a mai afirmat premierul.

Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții va fi până la 10 mii de lei, pragul de scutire era până acum de 30 mii lei.

Impozitarea dividendelor va fi de 8 la sută, de la 5 la sută, inclusiv pentru companiile de stat. ”Urmează la OUg și împreună Ministerul de FInațe să hotârâm data de la care va intra în vigoare”, a mai spus premierul, într-o conferință de presă.

PSD propusese, în coaliţie, un impozit între 10 şi 16 la sută pentru impozitarea dividendelor. Nicolae Ciucă a spus în şedinţă că PNL nu susține și nu va fi de acord cu introducerea de taxe suplimentare, astfel că ideea PSD privind taxa de solidaritate nu se va aplica.

Tot în ședința de luni, surse liberale au precizat că premierul Nicolae Ciucă le-a transmis celor prezenți că evaluarea miniștrilor „e în plină desfășurare” și se va încheia în următoarele zile.

De asemenea, Nicolae Ciucă a confirmat schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL Sector 3. Șeful Senatului și fost premier, Cîțu a rămas fără președinția PNL Sector 3 fiindcă mandatul i-a expirat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI