Libanul este devastat de tragedia de marți. Oamenii cer demisia guvernului

8 august 2020, 19:44

Chadi Haddad este student și are 20 de ani. Spune că este foarte norocos pentru că nici el, nici familia lui nu au avut de suferit. Este, totuși, îndurerat de pierderea atâtor vieți.

A mers la spitalul St. George să cânte la pianul instituției medicale, în mijlocul celor care încearcă să elimine efectele exploziilor.

Israa al Seblani este originară din Liban dar trăiește în Statele Unite unde este medic.

A venit la Beirut pentru a se căsători, după o lungă așteptare, cu logodnicul său. De la extaz la agonie a fost doar un pas.

Proaspătul soț s-a grăbit s-o adăpostească într-un restaurant dar, după câteva minute Israa e ieșit în rochia de mireasă pentru a le da primul ajutor celor răniți.

Numeroase ţări se mobilizează pentru a ajuta Libanul care era deja într-o gravă criză încă dinaintea tragediei.

Președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite vor furniza ajutor imediat Libanului. Statele Unite urmează, astfel, exemplul Franței.

Presedintele Trump a anunțat și organizarea unei teleconferințe cu numeroși lideri pentru a mobiliza ajutor pentru Liban. Marea Britanie, țările din Uniunea Europeană dar si Liga Arabă vor participa la ajutarea Libanului. Rusia a instalat un spital militar de campanie la Beirut.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite