Liam Neeson, acuzat de rasism. Premiera celui mai recent film al său a fost anulată la New York

6 februarie 2019, 14:58

Premiera de gală de la New York a celui mai recent film cu Liam Neeson a fost anulată cu doar câteva ore înainte de eveniment. Asta după ce actorul a fost acuzat de rasism. Într-un interviu publicat luni, Neeson a povestit cum, acum aproape 40 de ani, şi-a pierdut controlul şi mai multe zile a umblat cu o bâtă şi a vrut să omoare o persoană de culoare după ce o apropiată a fost victima unui viol. Aflat la New York, actorul a vorbit despre acea perioadă neagră.

“Am cerut ajutor, am vorbit cu un preot şi m-am confesat. Am crescut catolic practicant. Am vorbit şi cu doi prieteni apropiaţi şi am făcut multe exerciţii fizice. Câte două ore pe zi să scap de starea de nervozitate. Nu sunt rasist. Aceste lucruri sunt de acum aproape 40 de ani. Sunt o persoană relativ inteligentă şi când mi-am revenit am fost şocat de mine însumi”, a spus actorul.

Imediat a fost ţinta unui val de critici pe fondul cărora a fost anulată şi premiera filmului „Cold Pursuit”. În apărarea lui Neeson a sărit însă un fost internaţional englez care este şi activist anti-rasism.

“A spus că este oripilat şi ruşinat de acele gânduri. Dar nu asta auzim în presă. Vrem să fie pus la stâlpul infamiei. Vrem să nu mai lucreze vreodată. Şi altora acum o să le fie frică să spună adevărul despre ce simt. Mereu am spus că toţi suntem inconştient rasişti. Şi el a fost aşa o săptămână şi jumătate, aşa a simţit. Alţii simt asta şi tac de mai bine de 20 de ani. Dar pentru că nu o spun public presupunem că totul este în regulă”, a precizat John Barnes, fost internaţional englez.

În vârstă de 66 de ani, Liam Neeson este unul dintre cei mai apreciaţi actori britanici. S-a remarcat în filme ca „Lista lui Schindler”, „Războiul Stelelor” sau în seria „Taken”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite