Lia Olguța Vasilescu – la Dezvoltare – și Mircea Drăghici – la Transporturi – sunt noile propuneri al Coaliției

20 noiembrie 2018, 14:23

UPDATE Andreea Dumitrescu urmărește mișcările celor de la Putere: Au fost șocați de decizia președintelui Klaus Iohannis, s-au gândit pentru o secundă să conteste această decizie la CCR, invocând un conflict între Guvern și Președinție. Au renunțat la această procedură, pentru că și-au dat seama că ar dura mult și ne apropiem cu pași repezi de preluarea președinției Consiliului UE. Au decis să accepte situația și să facă noi propuneri. S-au reunit la sediul PSD, au ținut presa departe, nu au permis nici măcar accesul în curtea clădirii și la final au făcut două noi propuneri: Olguța Vasilescu este din nou aleasă dar de data aceasta la Ministerul Dezvoltării, iar la Transporturi – pe Mircea Drăghici, trezorierul partidului. Cel mai probabil, cele două nume vor fi înaintate președintelui Iohannis încă din această seară.

UPDATE Eugen Nicolicea, deputat PSD: „Sunt mai multe situații: diferența dintre unii propuși și unii care au fost revocați sau care și-au dat demisia este aceea că ministrul Olguța Vasilescu era posesoarea a două propuneri – de revocare și numire, fiind legate între ele, evident. Nimeni nu-și putea imagina încurcătura făcută: te accept să fii revocat, dar nu accept să fii numit. În general, acțiunile PSD-ului se bazează pe acțiunile de bună credință și cooperare loială între instituții. O încurcătură bine făcută. Doamna premier a făcut niște propuneri de care nu s-a ținut cont și, evident că, în această situație, mă refer cel puțin la revocări, nu cred că există vreo motivație ca un președinte să se poată opune unei revocări”.

 

Călin Popescu Tăriceanu a veni dimineață la biroul lui Liviu Dragnea și spunea că a venit pentru vizita președintelui Parlamentului European care urmează să aibă loc mâine, însă, la scurt timp, a venit anunțul președintelui Iohannis cu privire la refuzarea celor două propuneri de miniștri făcute de social-democrați și acum, cel mai probabil se caută soluții în Coaliție, a transmis Andreea Dumitrescu, de la Parlament. La aceste discuții din biroul lui Liviu Dragnea mai participă cei doi juriști cunoscuți ai PSD, Florin Iordache și Șerban Nicolae. Este o variantă în PSD, aceea a unei rocade între Lia Olguța Vasilescu și Ilan Laufer, anume: Lia Olguța Vasilescu să fie propunerea pentru Ministerul Dezvoltării, iar Ilan Laufer să fie propus la Transporturi. Nu este exclus ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, pentru că surse social-democrate invocau numele ei înainte de remanierea care a avut loc ieri. O altă variantă pe care o discutaseră social-democrații chiar în seara de dinaintea CEx, pentru Ministerul Transporturilor, era vorba de Mircea Drăghici – trezorierul PSD, care, potrivit informațiilor noastre, ar fi refuzat acest portofoliu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite