Leul, la cea mai bună valoare raportată la euro, din acest an

8 februarie 2020, 13:35

Cursul oficial euro leu a coborât la 4 lei și 76 de bani. O valoare atât de mică nu a mai fost atinsă de la jumătatea lunii noiembrie. În ultima perioadă, cursul BNR s-a apropiat de mai multe ori de pragul de 4 lei și 78 de bani.

La casele de schimb valutar găsiți în aceste zile cel mai bun curs din ultimele aproape 3 luni. Nu va dura însă această situație, spun cei mai mulți dintre analiștii financiari. În câteva luni cursul oficial BNR va depăși 4,8 lei iar apoi va continua să crească pe parcursul întregului an.

Un leu mai puternic aduce costuri mai mici pentru cei care au de achitat rate în euro. Dar și în facturile pentru servicii de telefonie mobilă și chirii. Iar produsele din import se ieftinesc.

Guvernatorul BNR a explicat condițiile excepționale ale aprecierii din ultimele zile, când în piață au fost mai puțini lei, din cauza plății taxelor și impozitelor.

Specialiștii spun că nu sunt motive pentru o apreciere de durată a monedei naționale. Și estimează că la vară cursul euro leu se va apropia de 4 lei și 83 de bani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă