“Let’s Get Green!”, campania care a mobilizat trei generații pentru un mediu curat, s-a încheiat. 130.000 de copii şi părinţi s-au implicat

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu.

15 Iunie 2018, 12:45 (actualizat 15 Iunie 2018, 12:51) Știrile TVR |
“Let’s Get Green!”, campania care a mobilizat trei generații pentru un mediu curat

Premiul cel mare al concursului, o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 de euro, ajunge la școala gimnazială Doba din Satu Mare.  Au fost acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și trei mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare.

De asemenea, se acordă un premiul special în valoare de 5.000 euro pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. Lista câștigătorilor este disponibilă pe letsgetgreen.ro.

Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69.250 euro. Premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unitățile de învățământ participante condiții mai bune de învățare, în funcție de nevoile specifice ale acestora.

“Suntem convinși că experiențele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinții și profesorii din toate școlile participante, lecțiile învățate și contribuția adusă la crearea unei noi generații de cetățeni mai responsabili față de natură, însumează un câștig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului. Remarcăm mobilizarea și capacitatea de organizare exemplară de care toate școlile participante au dat dovadă, depășindu-ne cu mult așteptările, câștigând astfel toată admirația noastră. Am demonstrat că deșeurile au valoare, pot fi colectate separat și există dorință și implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare și reciclare. Mulțumim tuturor pentru munca depusă și sperăm că vor continua să pună în aplicare deprinderile dobândite în urma proiectului.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

Let`s Get Green! a implicat la nivel național 129.484 de elevi și părinți. Aceasta a inclus:

o             Activități de formare pentru profesori – 2.410 de cadre didactice, din toate județele țării, au participat la sesiuni de formare în domeniul protecției mediului

o             profesorii au susținut, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru 53.487 elevi din toate județele

o             39.197 părinți au fost implicați în activități de educare dedicate lor

o             90.287 elevi implicați în total într-una din activitățile proiectului

o             Campanie de colectare selectivă acasă – 468.717 kg de ambalaje si 167 580 kg de DEEE-uri şi baterii, echivalentul a 122 de camioane au fost colectate.

o             Au fost plantați 13.553 puieți, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București. Tot în cadrul activităților “Let`s Get Green!”, elevii și profesorii au plantat 22.400 plante, au creat 330 mp de sere cu legume și au construit 440 de mp de grădini verticale.

“Din toamnă, în comuna noastră se vorbește doar despre ecologizare și colectare. Începând de la elevul din clasa pregătitoare până la primari, consilieri locali, toți ne-au fost alături. Le-am promis părinților și elevilor că vom hotârî împreună ce vom face cu premiul. A fost o muncă titanică, acum simțim toată satisfacția, toată mulțumirea.” au declarat reprezentanții școlii câștigătoare.

518 școli din toată țara au participat în competiția care a durat nouă luni. Detalii despre proiect precum și punctajul obținut de școli sau imagini de la activități sunt disponibile pe platforma letsgetgreen.ro.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50.000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI