Mentorat pentru antreprenorii aflați la început de drum. Leii din afaceri caută tineri cu idei

Tinerii de azi sînt întreprinzătorii de mâine! Au multe idei și dacă sînt sprijiniți pot fi generația care transformă radical România. Soluția este antreprenoriatul, un drum lung spre succes, care este scurtat de oamenii pregătiți și ideile revoluționare. Tinerii din România învață de la oameni de afaceri experimentați cum să intre în lumea lor. Proiectul presupune mentorat și îndrumare pentru cei care știu să convingă că ideea lor valorează milioane.

20 Septembrie 2021, 14:27 (actualizat 20 Septembrie 2021, 16:03) |

Andrei și Alex sunt tineri și dornici de succes. Un succes pe care îl construiesc cu multă muncă și idei. Au dezvoltat împreună o firmă a viitorului: ei ajută companiile să își "mute" afacerile în spațiul virtual.


Prin acest proiect, noi recreem spațiile fizice într-un mediu virtual 360, la care toată lumea să aibă acces din confortul propriei locuințe, de unde să interacționeze cu produse și servicii, pe care afacerile le vând, fără să interacționeze fizic, spune antreprenorul Andrei Turcu.


Tinerii au plecat la drum cu un entuziasm molipsitor, cu idei revoluționare și cu partenerii potriviți. Ei au făcut parte dintr-un program de mentorat derulat de una dintre cele mai mari comunități de bussines de la noi. Antreprenori de succes i-au ghidat și le-au operit sprijin ca proiectul lor să prindă contur.

A fost foarte interesat că au devenit unii mentori, unii clienți, iar alții parteneri de bussiness. ASta ni s-a părut extraordinar și cred că trebuie să avem puterea în continuare să creem, crede Alexandru Pătrașcu- antreprenor.

Pe lângă eforturile lor e nevoie de un pic de structură în pregătirea unui bussisness-plan și un bussiness-pitch, atunci m-am oferit să îi ajut puțin să își structureze prezentările. Lucrăm cu cei în care credem. În urma evenimentului, ei au teme și contribuim în măsura în care ei își fac temele, precizează  antreprenorul Cristian Onețiu.

Va fi o comisie care va selecta cele mai bune 7 proiecte și astea se prezintă într-o sesiune de 3 ore cu 7 antreprenori. Fiecare antreprenor poate să investească într-un proict sub o formă sau alta, spune antreprenorul Dragoș Anastasiu.


Un studiu recent arată că peste 50%dinte tinerii din România își doresc să devină antreprenori, același studiu arată și realitatea: doar 2% au propria afacere pentru că întâmpină o serie de greutăți de la partea finaciară, la acesul la mentorat sau la o comunitate de bussiness.

Ediția anterioară a acestui proiect a reunit peste 2600 de tineri care aspirau la statutul de antreprenor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI