Legumicultorii nu își mai vând marfa. Multe restaurante s-au închis, iar în piețe puțini oameni mai merg

30 martie 2020, 20:08

Solariile sunt pline în Băleni, Dâmbovița. Legumele și verdețurile de sezon s-au făcut toate. Intermediarii nu mai vin să le cumpere și, în lipsa unor cooperative și a contractelor cu marile magazine, ajung doar la piață, unde însă nu prea sunt cumpărători.

Mare parte din legume sunt aruncate.

Iulian Toader a investit mult în agricultură, are rate la bănci, iar acum nu vinde mai nimic.

Tarabele sunt pline ochi în piețe. Ceapa, salata verde, ridichile își așteaptă cumpărătorii, care sunt foarte puțini, deși prețurile sunt mici: între 1 și 3 lei legătura.

Agricultorii lucrează la foc continuu și în Timiş.

Ioan Jivu se ocupă cu agricultura bio de 12 ani. Toată familia e la câmp pentru a doua tură de însămânțări. Are și cui să vândă. Livrează marfa la peste 100 de familii care sunt înscrise în programul de hrană sănătoasă.

În județul Timiș a fost deschisă și piața online: timisuldecentru.ro. Oamenii pot cumpăra în continuare legume, fructe, mezeluri și lactate direct de la producători, lucru avantajos pentru ambele părți.

Agricultorii muncesc deja și la culturile de primăvară.

Specialiștii spun că România are capacitatea de a produce tot ce e necesar, fără să apeleze la importuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite