LEGILE EDUCAȚIEI : Învățământul cu predare în limbile minorităților naționale. Dezbaterea live este duminică, ora 11.00, la TVR INFO

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
3 martie 2023, 15:24

Dezbaterea live este duminică, 5 martie, ora 11.00, la TVR INFO.

Noile Proiecte de legi ale educației au fost publicate la finalul lunii februarie, și lansate în dezbatere publică de Ligia Deca, la aproape 5 luni de la preluarea mandatului de ministru. Este vorba despre proiectul Legii învățământului preuniversitar și proiectul Legii învățământului superior, asumate oficial de ministru pentru prima dată, prin publicare.

Amintim că aceste proiecte de legi vor sta în dezbatere publică până pe data de 8 martie, timp în care vor putea fi trimise propuneri de modificări.

Despre toate acestea discutăm duminică la Info Etnic. Invitați în dialog alături de gazdele emisiunii, Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici, sunt Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR, Kallos Zoltan, secretar de stat, Direcția Minorități, Ministerul Educației, Cătălin Zamfir Manea, deputat, reprezentantul minorității rome în Parlamentul României, Miruna Croitoru, președintele Consiliul Național al Elevilor, Cosmin Costi, etnic ucrainean, student al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Despre dreptul minorităților naționale de a studia și instrui în limba maternă, la toate nivelurile, tipurile și formele de învățământ preuniversitar și universitar, în condițiile legi, aflați duminică la INFO ETNIC, pe TVR INFO, începând cu ora 11.00, alături de jurnaliștii TVR, Teodora Dragoi si Boris Velimirovici și invitații ediției. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

Din această săptămână, INFO ETNIC se vede și în reluare, sâmbăta, de la ora 23.30, tot pe TVR INFO.

Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite