Legende readuse la viață. Garda Cetății Deva defilează pentru turiștii care vizitează obiectivul

De sute de ani, Valea Mureșului este străjuită de una dintre cele mai importante fortificații din Transilvania. Cetatea Devei poartă amprenta veacurilor zbuciumate prin care a trecut. O readuc la viață, la fiecare sfârșit de săptămână, câțiva voluntari pentru care istoria înseamnă mai mult decât pagini prăfuite. Turiștii descoperă astfel ritualuri de mult dispărute, dar și legende interesante.

14 Mai 2018, 12:58 (actualizat 14 Mai 2018, 13:09) |
Legenda readusă la viață, Cetatea Devei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este doar una dintre poveștile pe care le află cei care au curiozitatea să urce dealul pe care se înalță Cetatea Devei. Pe poteci bătute, sau chiar cu un lift. Îi așteaptă în fiecare duminică, Garda Cetății.

Cavaleri și domnițe, în straie aidoma celor de acum jumătate de secol au defilat pe aleile cetății. De la cei mai mici, până la cei mai mari.

Turiștii au descoperit cu încântare câtă viață și culoare se ascund între zidurile cetății. Și au intrat repede în joc.

Cetatea Devei a fost martoră a numeroase momente cruciale în istoria românilor. De la invazii ale tătarilor și vizite ale Împăraților Habsburgici, până la sângeroasele bătălii din timpul răscoalei lui Horea, Cloșca și Crișan. Odată cu promovarea importanței istorice a zonei, numărul turiștilor va crește, speră autoriățile.

Garda nu rămâne însă doar între zidurile cetății. Ia parte frecvent la evenimente culturale pentru a promova turismul în zona Devei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 3°C
IASI 4°C 2°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI