Legea Romexpo, la un pas de votul final. Camera de Comerț și Industrie vrea să construiască un parc expozițional multifuncțional

14 decembrie 2021, 15:51

Legea Romexpo a primit votul comisiei de specialitate din Camera Deputaților. USR a votat împotrivă. Proiectul imobiliar de mare avengura are însă susținerea majorității PSD-PNL-UDMR.

Legea, inițiată în legislatura trecută de mai mulți parlamentari PMP, dă drept de proprietate Camerei de Comerț și Industrie asupra terenurilor aflate până în prezent doar în drept de folosință. Camera de Comerț vrea să facă o investiție amplă la Romexpo, centrul de business al Capitalei și una dintre cele mai bine cotate zone din București. Ar urma să construiască un parc expozițional multifuncțional pentru evenimente majore naționale și internaționale deschise publicului larg, mediului de afaceri și autorităților.

Proiectul legislativ este controversat. A fost atacat la Curtea Constituţională, care i-a dat undă verde, şi trimis în parlament spre reexaminare de preşedintele Iohannis. Plenul Camerei Deputaților va da votul decisiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite