Legea referendumului a trecut de Senat. Referendumul pentru definirea familiei tradiționale ar putea fi organizat în mai

26 martie 2018, 13:59

În paralel cu procedura de modificare a Constituției, Coaliția PSD-ALDE vrea să organizeze și o dezbatere legată de parteneriatul civil.

Organizarea referendumului este susținută și de opoziție, care dorește chiar ca demersurile să fie grăbite.

USR face notă discordantă. Sunt de acord cu referendumul, nu și cu formularea întrebării.

Inițiativa va ajunge în procedură de urgență pe masa deputaților, iar apoi, din nou, la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

___________________

ACTUALIZARE Inițial PSD se angajase să organizeze referendumul în luna aprilie, în urmă celor 3 milioane de semnături pentru definirea familiei tradiționale, dar termenul nu a putut fi respectat din cauza modificărilor la Legea referendumului.

„Am discutat despre modificarea Legii referendumului, astăzi intră în votul final de la Senat, sperăm să se adopte modificările şi să ajungă la Camera Deputaţilor, urmând ca aici, în procedură de urgență, să o adoptăm, după care să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constituţiei şi stabilirea datei referendumului”, a declarat luni Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Liderul social-democraţilor a subliniat că trebuie reglementată şi situaţia unei anumite minorităţi – respectiv a unui anumit tip de parteneriat civil.

„În acelaşi timp, reiterez ce am spus în mai multe rânduri – nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, l-am rugat pe dl Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge nu neapărat în paralel către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie”, a afirmat Dragnea.

Un alt subiect a fost despre legile Justiției care urmează să intre la votul final.

Am vorbit despre Legile Justiției care teoretic ar trebui să intre în vot final astăzi la Senat. Nu știu, până s-a terminat BPN, dacă din Comisia Specială au ieșit toate cele trei legi. Sper că da, au ieșit, deci va merge la vot final, după care, probabil, din ce am auzit, PNL și USR va ataca din nou la CCR, nu știm ce, dar probabil vor uza de acest drept. Si după demersul asta, dacă contestatia lor va fi respinsă să fie trimise la promulgare, a declarat luni Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite