Legea RCA a trecut de Parlament. Actul prevede pedepse pentru service-urile care folosesc piese contrafăcute

16 mai 2017, 14:31

Camera Deputaţilor a adoptat marţi legea privind asigurarea RCA, asiguraţii având posibilitatea să contracteze o poliţă de asigure pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, să o suspende pe perioada imobilizării vehiculului şi să fie despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg.

Obligativitatea RCA rămâne valabilă pentru toate vehiculele cu excepția căruțelor și bicicletelor. De asemenea dacă nu doriți să circulați cu propria mașină pe drumurile publice este bine să o țineți în garaj și atunci nu veți mai fi obligați să cumpărați RCA sau puteți să cereți suspendarea acestei polițe de asigurare.

Se accelerează procesul de despăgubire în sistemul de decontare directă. Astfel persoana care a suferit un accident își poate repara mașina pe propria asigurare. Service-urile care fac reparații riscă o pedeapsă de la 2 până la 7 ani pentru folosirea de piese contrafăcute sau neomologate.

Toate aceste prevederi vor fi azi votate de către deputați.

Dacă votul va fi pozitiv, președintele Kalus Iohannis va avea un termen de 20 de zile ca să promulge legea.

ASF va lucra în paralel pentru reglementarea acelor tarife de referință care stau la baza calculului polițelor RCA.

Tariful de referinţă se calculează semestrial de către o societate cu expertiză recunoscută în domeniu, contractată de către A. S.F., după formula prevăzută la art. 2 pct. 24 şi se publică de către A.S.F

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă