Legea privind incriminarea traficului de substanţe cu grad mare de risc a ajuns în Parlament

Captură de droguri
Captură de droguri
28 iunie 2021, 10:54

După mai mult de 3 ani de la demarare, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

Legea va permite ca faptele de trafic cu substanţe interzise, care în prezent sunt sancţionate doar contravenţional, să fie incriminate, mai exact vor intra sub incidenţa legii penale.

„Acest cadru de reglementare asigură practicanţilor de sport recreativ – copiilor noştri, tinerilor şi tuturor sportivilor – şansa nu doar de a practica un sport curat, ci şi de a-şi proteja sănătatea”, a declarat Cristian Balaj.

În urma colaborării inter-instituţionale dintre Agenţia Naţională Anti-Doping, Guvernul României, Parlamentul României, Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor, România se alătură numărului preponderent de state care sancţionează în acest mod traficul de steroizi şi hormoni de creştere.

România şi Bulgaria rămăseseră ultimele ţări care mai sancţionau doar contravenţional asemenea fapte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite