Legea privind funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii a fost adoptată de Senat

Senatul a acordat, astăzi, vot final, în şedinţa plenului, în calitate de Cameră decizională, propunerii legislative pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

21 Decembrie 2017, 10:32 (actualizat 21 Decembrie 2017, 14:51) Știrile TVR |
A treia lege, inca o zi de scandal
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 12.30: Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii a fost adoptată de Senat cu 81 de voturi ”pentru” și 28 ”împotrivă”.

Dezbaterea actului normativ a început în şedinţa plenului de miercuri. După finalizarea amendamentelor respinse, singurele care au mai rămas de dezbătut, senatorii se vor exprima prin vot.

Şerban Nicolae a reformulat sau a propus miercuri respingerea mai multor amendamente admise în comisia specială pentru acest proiect, iar plenul le-a aprobat.

O solicitare formulată de senatorul USR Florina Presadă, vizând reformularea tuturor amendamentelor admise în comisia specială, a fost respinsă de plen.

Parlamentarii comisiei speciale pentru legile justiţiei nu au adus modificări capitolului referitor la Inspecţia Judiciară, proiectul rămânând în linii generale în forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Astfel, Inspecţia Judiciară funcţionează ca structură cu personalitate juridică în cadrul CSM, cu sediul în municipiul Bucureşti.

Printre cele mai importante modificări aduse de comisia specială se află cea conform căreia ”plenul CSM, secţiile, preşedintele şi vicepreşedintele CSM, din oficiu sau la sesizarea judecătorului sau procurorului, sesizează Inspecţia Judiciară pentru efectuarea de verificări în vederea apărării independenţei”.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 25°C
IASI 27°C 26°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 23°C 23°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI