Legea prevenţiei, o promisiune aşteptată de firme. Sancţionarea firmelor în culpă se va face doar după un avertisment, promite PSD

3 ianuarie 2017, 20:16

Liviu Dragnea a anunţat că viitorul Guvern vrea să schimbe relaţia dintre stat şi oamenii de afaceri. Liderul PSD şi-ar dori ca instituţiile să nu mai fie agresive cu firmele.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: „Vom introduce şi Legea Prevenţiei, în primul trimestru, în aşa fel încât niciun om de afaceri să nu mai primească o măsură punitivă neavând înainte o măsură de prevenţie, adică să i se spună „ai greşit aici şi aici, ai un termen de conformare între trei luni şi şase luni sau nouă luni” şi abia după aceea, dacă omul de afaceri nu o respectă, să se poată vorbi de acea măsură punitivă”.

Reprezentanţii oamenilor de afaceri din România spun că o astfel de măsură ar veni mai ales în sprijinul sutelor de mii de firme mici, cu câţiva angajaţi, care nu pot ţine pasul cu schimbările din domeniul fiscal. Oamenii de afaceri atrag însă atenţia că o astfel de propunere ar putea goli şi mai tare sacul statului.

Tot pentru o relaţie mai bună cu oamenii de afaceri, din noul Guvern ar urma să facă parte şi un ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, mediul de afaceri şi antreprenoriat, post pentru care a fost propus Florin Jianu, ministru şi în Guvernul Ponta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite