Legea prevenției - Proiectul actului care îi va ajuta pe agenţii economici să prevină contravenţiile, în dezbatere publică

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a pus astăzi în dezbatere publică proiectul pentru legea prevenţiei. Termenul limită pentru trimiterea propunerilor privind proiectul de act normativ este 1 mai.

30 Martie 2017, 15:51 (actualizat 30 Martie 2017, 16:51) Știrile TVR |
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VEZI AICI Proiectul legii prevenției

Legea prevenţiei are scopul "de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii de către persoanele sau entităţile care desfăşoară activitate economică, precum şi prevenirea săvârşirii de contravenţii de către instituţiile publice şi instituţiile publice locale", se arată în proiect.

Potrivit documentului, "autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate ca în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a legii, să elaboreze şi să difuzeze materiale documentare şi ghiduri şi/sau să aloce pe pagina de internet secţiuni special dedicate informării publice".

Autoritatea administraţiei publice centrale cu atribuţii de coordonare la nivel naţional a domeniului mediul de afaceri trebuie ca, în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a legii, să dezvolte un portal dedicat oferirii în mod centralizat de servicii online şi resurse în vederea informării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, mediului de afaceri şi cooperaţiei.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri privind proiectul de act normativ, la adresa Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat sau la adresa de email dezbateri.publice@imm.gov.ro, până la data de 01.05.2017, ora 20:00.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 4°C 6°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 11°C 10°C
CRAIOVA 7°C 6°C
BRASOV 4°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI