Legea pensiilor, în formă definitivă la guvern până la sfârșitul acestei luni. Dezideratul ministrului Finanțelor

6 februarie 2018, 13:46

„Vorbim de o schimbare radicală pe această zonă – o schimbare normală, logică și de bun simț”, a declarat Eugen Teodorovici.

„Va avea un impact bugetar însemnat”, a precizat șeful Finanțelor.

În luna februarie eu vreau să văd totuși o formă definitivă, un impact cât de cât aproape de ceea ce înseamnă această nouă lege și pentru a discuta după aceea la nivelul guvernului, coaliției„, a adăugat Teodorovici.

„Cel mai optimist (termen de aplicare – n. r.) e de mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare. Nu ştiu dacă va fi o discuţie rapidă pe această lege complexă în acest semestru. De-abia intră în Parlament. E clar că discuţiile nu se vor finaliza în prima parte a acestui an”, a spus Teodorovici la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a precizat că identificarea de resurse pentru aplicare cade în sarcina Ministerului de Finanţe. „Este obligaţia Ministerului de Finanţe să găsească resursele pentru o măsură sau alta. Încă nu sunt toate calculele definitive şi nu vreau să mă pronunţ vizavi de o sumă sau alta”.

„Sunt pentru a îndrepta astăzi sau cât mai repede ce s-a făcut greşit în trecut vizavi de pensii. Este un drept al fiecăruia dintre cei care au lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să întindem foarte mult aplicarea acestei legi. Ministerele Muncii, de Finanţe şi Casa de Pensii lucrează împreună pentru a definitiva în următoarele zile. Calcule se fac”, a mai asigurat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite