În timp ce legea fugarilor zace uitată în sertar, condamnații sfidează autoritățile. Predoiu: Este de neacceptat ca aceștia să aibă adăpost judiciar în UE

13 martie 2023, 13:59

Numărul marilor fugari pe care autoritățile din România încearcă fără succes să-i aducă în țară pentru a-și executa pedepsele se mărește de la un an la altul. Italia şi Grecia rămân principalele destinații ale condamnaţilor.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, omul de afaceri Dragos Săvulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Mario Iorgulescu sau fosta şefă DIICOT, Alina Bica, duc o viaţă de lux în Italia.

Ultimul mare fugar, Ionel Arsene ar putea fi tot în Italia, unde cumătrul său are mai multe afaceri.

Noi, aici în România, ne facem treaba, problema este la alte state europene, spune ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției: Instituțiile românești au funcționat. Se pare că sunt probleme în alte părți. Unele dintre ele s-au rezolvat din punct de vedere legislativ și discuții au avut toți miniștri de Justiție. Așa cum instanțele noastre își fac datoria și derulează proceduri de extrădare cu promptitudine, suntem un stat model din acest punct de vedere, invit și alte state să procedeze cu aceeași promptitudine. E de neacceptat să existe locuri în UE în care cei condamnați să își poată găsi un adăpost din punct de vedere judiciar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite