Legea care interzice educația sexuală în școli fără acordul scris al părinților, adoptată de Senat. Opinia psihologului Cristian Andrei

16 noiembrie 2017, 13:27

Senatorii au adoptat tacit Legea prin care este interzisă educația sexuală în școli, fără ca părinții să își dea acordul. Proiectul este acum analizat de deputați urmând ca după dezbateri parlamentarii să dea votul final.

Copiii ar învăța să se ferească de boli cu transmitere sexuală sau de sarcini la vârste fragede. Educația, însă, nu s-ar putea face fără acordul părinților.

Amenzi sau chiar închisoarea ar fi pedepsele pentru profesorii și școlile care nu au acordul scris al părinților.

Psihologul Cristian Andrei, invitat la Aici Acum, spune că educația sexuală este necesară în școli, însă formularea nu este una „fericită”, în opinia sa, ar trebui să se numească educație pentru familie sau educație pentru relaționare.

La grădiniță un copil trebuie să învețe ce este corpul lui și al cui este corpul lui, pe la 9-10 ani trebuie să învețe despre funcțiile corpului lui, pentru că aceste funcții încep să își manifeste efectele, după aceea, relaționarea este foarte importantă. Sexualitatea este în capul adulților, nu în capul copiilor, este de părere Cristian Andrei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite