Legea care autorizează Guvernul britanic să declanșeze Brexitul aşteaptă aprobarea Reginei

14 martie 2017, 15:09

Mulţi au sperat că, prin manevre politice şi de procedură, Parlamentul britanic ar putea împiedica ieşirea Marii Britanii din Uniune. Nu s-a întâmplat însă şi nu a fost adoptate nici amendamentele care prevedeau o anumită protecţie a celor trei milioane de cetăţeni comunitari din Marea Britanie.

„Deputații britanici autorizează Brexitul, eliminând amendamentele Camerei Lorzilor. Analiza Orei de Ştiri”

În faţa Legislativului, câteva sute de oameni au protestat faţă de incertitudinea ieşirii din blocul comunitar. Nu doar imigranţii români şi est-europeni se simt ameninţaţi, ci şi cei din ţări cu tradiţie în Uniunea Europeană.

Scoţia a votat cu aproape 70% pentru rămânerea în Uniune – pentru că o avantajează economic şi social.

Voi face paşii necesari pentru a ne asigura că Scoţia va putea alege la sfârşitul acestui proces, o opţiune între a urma Marea Britanie într-un „Brexit dur” sau a deveni un stat independent, care să poată obţine un parteneriat  real, între egali, cu restul Marii Britanii şi în relaţia noastră cu Uniunea Europeană, a spus prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon.

Ideea reapare la numai doi ani după un referendum în care scoţienii au fost întrebaţi dacă vor independenţă – şi 55% dintre ei au răspuns NU.

Citeşte şi „Îngrijorare în diaspora. Românii fără acte în regulă vor pleca din Marea Britanie”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații