Legal/Ilegal: Liliana Năstase, în dialog cu Larisa Butnariu, tânără care a trecut prin șapte rețele de traficanți: „Nu sunt victimă, sunt supraviețuitoare!”

Liliana Năstase în dialog cu Larisa Butnariu
Liliana Năstase în dialog cu Larisa Butnariu
4 august 2022, 09:47

Anual, zeci de mii de persoane sunt traficate în Uniunea Europeană, iar România este în topul traficului de ființe umane. La nivel mondial, traficanții obțin într-un singur an profituri estimate la aproape 30 de miliarde de euro.

În ultimii ani, traficanții s-au orientat şi către zona de online, iar pandemia a creat condiții propice pentru ca acest fenomen să ia amploare. De curând, România a fost scoasă de pe lista neagră a SUA privind traficul de persoane, însă mai avem mult de lucru pentru eradicarea fenomenului care anual face mii de victime, din care mai mult de jumătate sunt minore.

Multe victime ale traficului de persoane s-au lovit de ignoranţă sau lipsă de înţelegere în încercările lor de a obţine ajutor. Ele au trecut prin experienţe traumatizante, s-au confruntat cu revictimizarea sau au fost stigmatizate când au avut curajul să vorbească.

A fost şi cazul Larisei Butnariu, traficată de la 14 ani chiar de către tatăl vitreg, apoi de către iubit. Când credea că a scăpat, a fost obligată prin hotărâre judecătorească să se căsătorească cu cel ce îi fusese iubit şi devenise între timp călăul său. A vândut-o şi a ajuns în Germania, apoi în Italia. Iar calvarul abia acum începea.

„Nu sunt victimă, sunt supraviețuitoare”, ne-a povestit Larisa cu lacrimi în ochi.

Povestea ei este terifiantă: a trecut prin mâinile a șapte rețele de traficanți. Fetele erau ţinute legate de scaune să nu fugă. Uneori primeau câte o farfurie de mâncare. Dacă îndrăzneau să se revolte erau bătute cu bestialitate şi arse cu fierul încins. A avut un singur sprijin, pe bunica sa. Anul acesta, din păcate, a pierdut-o.

Larisa are şi un mesaj pentru a preveni ca şi alte fete şi chiar băieţi să ajungă în iadul pe care l-a trăit ea.

 

Urmăriți primele trei ediții ale emisiunii mai jos:

Legal/Ilegal, cu Liliana Năstase: Drumul de la victimă la infractor

Legal/Ilegal, ediția a doua, cu Liliana Năstase: Incursiune în viața unui fost consumator de droguri

„Legal/Ilegal”, o emisiune săptămânală pe stiriletvr.ro. Primul invitat: comisarul Dan Antonescu

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă