Legal/Ilegal, cu Liliana Năstase: Incursiune în viața unui fost consumator de droguri

În cea de-a doua ediție „Legal/Ilegal”, Liliana Năstase discută cu un fost consumator de droguri care a trăit timp de 16 ani în iadul substanțelor interzise. „În final, m-a salvat Dumnezeu”, spune Cătălin Niculae, director adjunct al Teen Challenge România, asociaţie care luptă pentru prevenirea consumului de stupefiante şi pentru salvarea de dependenţă.

21 Iulie 2022, 11:50 (actualizat 22 Iulie 2022, 14:41) Știrile TVR |
Legal Ilegal ediția a doua
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cătălin Niculaie are acum 46 de ani. Nu mai consumă droguri de 11 ani, însă 16 ani a fost dependent. A ajuns de 15 ori la dezintoxicare şi a fost şi arestat în mai multe rânduri. Nimic din toate astea nu l-au convins că, practic, stătea în braţele morţii. Arestul nu a fost o soluţie. Când a ieşit, primul drum a fost să îşi cumpere droguri. Şi-a pierdut familia, prietenii, serviciul. Practic, tot.

Acum, Cătălin, alături de colegii săi de la Teen Challenge România, încearcă să-i ajute pe tinerii care se luptă cu dependenţa de droguri. Ultimul dependent de stupefiante ai cărui părinţi au apelat la ei are doar 10 ani.

În România, există tot mai mulţi consumatori de droguri de la vârste mici: încă din clasa IV-a, elevii sunt curioşi să încerce substanţe interzise, spun specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog.

Cifrele oficiale ale consumului de droguri în România sunt îngrijorătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali. În Capitală, cifrele sunt şi mai înfricoşătoare: unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată substanţe interzise. De la curiozitate până la dependenţă, uneori nu este decât un pas.

Drogurile distrug vieţi şi, de multe ori, duc chiar la moarte.

„Drogurile înseamnă moarte”, este mesajul dur pe care Cătălin îl transmite celor care ajung în ghearele stupefiantelor.

Aflați în emisiune ce soluții sunt pentru ca România să nu ajungă în topul consumatorilor de droguri, dar şi care este preţul uriaş plătit de cei care ajung dependenţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 22°C 27°C
CLUJ 25°C 24°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 26°C 26°C
BRASOV 22°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI