„Lecţia de educaţie civică” în aer liber. Un nou protest al părinţilor şi copiilor în Piaţa Victoriei

18 februarie 2017, 12:23

Peste o mie de copii şi părinţi s-au adunat la o „lecţie de educaţie civică” în aer liber, aşa cum a fost numit evenimentul pe reţelele de socializare. Copiii au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au plimbat cu tricicletele şi au jucat diverse jocuri.

Educaţia prin joacă în faţa Guvernului tinde să devină un simbol pentru noua generaţie părinţi şi prichindei. Binecunoscutele jocuri ale copilăriei sunt îmbinate cu explicaţii pentru micuţi legate de motivele pentru care românii au ieşit în stradă în ultimele 19 zile.

Părinţii nu i-au uitat nici pe politicienii care au criticat prezenţa micuţilor la proteste şi i-au ameninţat chiar cu amenzi.

(w500) Protest al

(w500) Protestul

(w500) Protest al

Jandarmii au împrejmuit locul din centrul Pieţei Victoriei, pentru siguranţa celor mici.

Manifestări similare au avut loc la Braşov şi Timişoara. Zeci de copii şi-au scris mesajele pe asfalt şi au hrănit porumbeii.

(w500) Protestul

(w500) Protestul

(w500) Protestul

(w500) Protestul

(w500) Protestul

(w500) Protestul

În faţa Guvernului, pentru a 19-a seară consecutiv, oamenii s-au adunat să ceară demisia Executivului.

Manifestanţii, în număr foarte mic în această seară, spun că nu pot uita modul în care Guvernul a acţionat în cazul ordonanţei 13. Au venit să-şi susţină nemulţumirile câteva sute de protestatari.

Sâmbăta trecută, în Piaţa Victoriei a fost ziua Martonului democraţiei. Câţiva protestatari au alergat în zona Guvernului şi au purtat cu ei steaguri în a 12-a zi de manifestaţii antiguvernamentale. Iar duminică, în a 13-a zi de proteste în Piaţa Victoriei, peste 50 de mii de oameni au realizat cel mai mare tricolor uman.

(w500) Maratonul

(w500) Cel mai ma

În Piaţa Victoriei şi în faţa Palatului Cotroceni continuă să vină protestatari, seară de seară.

Vineri seara Bucureştiul a fost, pentru a 18-a zi la rând, scena protestelor faţă de acţiunile guvernului.  Manifestanţii au continuat să vină şi la Palatul Cotroceni, într-un miting se susţinere a gvernului Grindeanu şi împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, căruia i-au cerut demisia.

Cele mai mari proteste  au fost cele din  5 februarie, chiar în ziua în care Guvernul a abrogat ordonanţa 13, incriminată de protestatari. Aproximativ 300 de mii de oameni au protestat atunci la Guvern, în Piaţa Victoriei şi alte 300 de mii în oraşele din ţară. Oamenii au ieşit în număr mare la Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Galaţi, Bacău, Craiova şi altele, dar şi în diaspora.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite